kereső

Helyi közutak kezelője


A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. tájékoztatja tisztelt ügyfeleit:
A képviselőtestület a korlátozott forgalmú területek behajtási rendjéről szóló rendeletét 2023.04.15-i hatállyal módosította, ennek értelmében a korlátozott forgalmú területek köre a következőkkel bővült:
A Külső-Várkertbe a Fenyveserdő Bölcsőde felől bevezető murvás útszakasz, a Várkertbe a Várkert utcából bevezető murvás útszakasz, a Bástya udvar, a Major udvar, a Zsinagóga udvar.

A Bástya udvarba, a Major udvarba és a Zsinagóga udvarba történő behajtás céljából az udvarokat határoló épületek ingatlanhasználójának kérelmére a közútkezelő ingatlanonként egy állandó behajtási engedélyt ad az ingatlanhasználó tulajdonában vagy üzemben tartásában lévő 2,5 t össztömeget meg nem haladó gépjárműre.
Várkertbe a közútkezelő a Szent István utca 1/A. - 7/A. szám alatti ingatlanok használójának kérelmére, amennyiben a tulajdonában vagy üzemben tartásában lévő gépjárművet az ingatlanon belül el tudja helyezni, valamint az üzlet üzemeltetőjének kérelmére, áruszállítás céljából állandó behajtási engedélyt ad.
A Külső-Várkertbe a közútkezelő az üzlet üzemeltetőjének kérelmére, áruszállítás céljából állandó behajtási engedélyt ad.

Bővebb információ az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen és a 06 89 996 613 telefonszámon kérhető.


 
Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestülete 2022. szeptember 20-i ülésén elfogadta a korlátozott forgalmú területek behajtási rendjéről szóló rendeletét, mely a Fő térnek a Korvin utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszára, a Kossuth Lajos utcának a Fő tér és a Deák Ferenc utca közötti szakaszára, Márton István utcára és a Ruszek közre terjed ki, a rendelet 2022. október 1-én lép hatályba.

A rendeletben foglaltak értelmében "A behajtási korlátozás alá eső területre behajtani a közútkezelő által kiadott állandó vagy eseti behajtási engedéllyel lehet. A behajtási engedély iránti kérelmet az engedély tervezett használatát megelőző legalább 2 munkanappal korábban az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon személyesen vagy postai úton a közútkezelőnél (8500 Pápa, Anna tér 10.) kell benyújtani vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre megküldeni."

 
 Letölthető nyomtatványok:
 I. számú melléklet: korlátozott behajtási engedély kérelem - a közútkezelő által kiadandó állandó vagy eseti behajtási engedély iránt - pdf formátumban (csak kézzel kitölthető) pdf down 
 I. számú melléklet: korlátozott behajtási engedély kérelem - a közútkezelő által kiadandó állandó vagy eseti behajtási engedély iránt - docx formátumban (számítógéppel kitölthető)  doc down